Sufle, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile herkesin gönlünü fethedeceksiniz. İşte, çikolatalı sufle tarifinin tüm detayları...

Yoğun çikolatalı tatları sevenler için mükemmel bir seçenek: Ev yapımı sufle. Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı anlarınızı unutulmaz kılabilirsiniz. Hadi, tarife göz atalım!

Bir dilim mutluluk sunan sufle, evde yapımı kolay ve son derece lezzetli bir tatlı. İçinden akan çikolatalı sosuyla dikkatleri üzerine çeken bu tarifi siz de denemek isteyeceksiniz.

PRATİK SUFLE TARİFİ

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
8 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
8 dilim bitter çikolata
Pudra şeker

TARİF

ncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikserle çırpın.
Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.
Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.
Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
Su kaynayana kadar, yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Bu lezzet dolu sufle tarifi ile tatlı yapımı artık çok daha kolay ve keyifli. Çikolatalı, sıcacık sufle, hem pratikliği hem de muhteşem tadıyla çay saatlerinizin ve özel anlarınızın vazgeçilmezi olacak. Adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, siz de evde sufle ustası olabilirsiniz. Unutmayın, mükemmel bir sufle yapmanın sırrı, tarife sadık kalmak ve malzemeleri doğru ölçülerde kullanmaktır. Şimdiden afiyet olsun!