Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Yoğurtlu semizotu salatası, taze semizotları ve doğal yoğurtla hazırlanıyor. İster başlangıç olarak, ister sağlıklı bir öğle yemeği seçeneği olarak sunabileceğiniz bu salata, ağızda dağılan lezzetiyle damaklarınızda unutulmaz izler bırakacak.

Yoğurt ve semizotunu birleştiren bu eşsiz tarif, sağlık ve lezzeti bir araya getiriyor. Semizotunun vitamin değeri ve yoğurdun sindirimi kolaylaştırıcı özellikleriyle bu salata, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek.

Taze ve hafif bir salata arayışındaysanız, yoğurtlu semizotu salatası ideal bir seçenek. Bu tarifle, sıcak yaz günlerinde serinlemek ve sağlıklı beslenmek için mükemmel bir yoldur.

Malzemeler

Yarım demet semizotu
2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 su bardağı konserve mısır
Kuru nane
Tuz

Semizotu salatası tarifi Nasıl yapılır?

Semizotunu güzelce ayıklayıp yıkayın.

Sarımsağı rendeleyin ve yoğurda ekleyip güzelce çırpın.

Yıkanmış semizotunu yoğurtlu karışma ekleyip güzelce harmanlayın.

Üzerine tuz, konserve mısır ve kuru naneyi de ilave edip karıştırın.

Servis tabağına alıp servis edin.

Yoğurtlu semizotu salatası, sıcak yaz günlerinde vücudu serinleten, besleyici ve lezzetli bir öğün sunar. Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve pul biber ile tatlandırılan bu salata, sağlıklı beslenmeyi lezzetli hale getirerek her sofranın yıldızı olmaya aday.

Editör: Haber Merkezi