Bu yaz salatalarına renk katmak isteyenler için hellimli salata vazgeçilmez bir seçim! Her bir malzemenin lezzeti bir araya gelerek, sizi ve sevdiklerinizi Akdeniz'in sıcak esintileriyle buluşturacak.

Hellimli salata, her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz, hem göze hem damağa hitap eden bir tarif. Sağlıklı malzemelerle dolu bu salata, besleyici öğünlerinizin yıldızı olacak.

Eğer hafif ve lezzetli bir salata arayışındaysanız, hellimli salata tam size göre! Nar ekşisi ve zeytinyağı ile harmanlanan bu tarif, yemeklerinizi renklendirecek ve lezzet katacak.

Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Hellimli Salata Malzemeleri: 

Yarım demet roka
4-5 yaprak Yedikule marulu
Yarım kırmızı soğan
2 dal yeşil soğan
Çeyrek mor lahana (küçük boy)
4-5 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
6-7 yaprak taze nane
2-3 yaprak reyhan ya da fesleğen
6-7 adet çeri domates
100 gram hellim peyniri
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Çeyrek limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Hellimli Salata Yapılışı:

Roka ve marul yapraklarını yıkadıktan sonra kurulayın ve doğrayın. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın, yeşil soğanı da ince ince kıyın. Mor lahanayı da ince şeritler halinde doğradıktan sonra az miktarda limon suyu ve tuzla ovarak acısının ve renginin çıkmasını sağlayın. Dereotu, maydanoz, fesleğen ve naneyi damak zevkinize uygun boyutta kıyın. Çeri domatesleri ikiye ya da dörde bölün ve tüm malzemeleri bir salata kasesinin içinde birleştirin. İnce dilimler haline getirdiğiniz hellim peynirini yağsız tavada her iki tarafı altın rengini alana dek kızartın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu ve nar ekşisini küçük bir kavanoza koyun. Kavanozun kapağını kapatıp çalkalayarak tüm sos malzemelerini karıştırdıktan sonra salatanızın üzerine dökün. Son olarak kızaran hellimlerinizi de salatanın üstüne ilave edin, bu hafif ve lezzetli tabağın tadını çıkarmaya bakın!

Hellimli salata, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olarak günün her saati keyifle tüketilebilir. Bu tarif, hellim peynirinin kızartılmış dokusu ve taze yeşilliklerin ferahlatıcı lezzetleriyle damağınıza hitap edecek. Tüm malzemeleri bir araya getirerek hazırladığınız bu salata, sağlık ve lezzeti bir tabakta sunmanın en güzel yoludur. Şimdi bu nefis tarifi deneyin ve sofralarınızda fark yaratın. Afiyet olsun!