Ev yapımı reçelin keyfini çıkarmaya hazır mısınız? Bu kolay ve lezzetli kırmızı erik reçeli tarifiyle, reçel yapımını bir sanata dönüştüreceksiniz.

Kırmızı erik reçelinin bu eşsiz tarifiyle, kahvaltılarınız ve atıştırmalıklarınız daha da özel hale gelecek. İşte adım adım kıvamlı ve lezzetli bir reçel yapımı.

Erik reçeli yapımının püf noktalarını öğrenmeye hazır olun! Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda eriyen bir lezzet sunuyor.

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağıdan 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

TARİF

Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte ocağın altını açalım.
Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim yani çok harlı olmasın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim.
Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir.
Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsak sıcak sıcak bir kavanoza dolduralım.
Ağzını kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar ters kalsın.