Şerbetli tatlıları sevenler, buraya! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz karamelli trileçe tarifi ile tatlı krizinizi en lezzetli şekilde çözüme kavuşturun. Balkan kökenli bu tatlı, şerbet ve karamel ile buluşuyor.

Karamelli trileçe, Balkan mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Bu tarif ile pastane lezzetinde trileçeler yapabilir, evinizin konforunda bu eşsiz tatlıyı deneyimleyebilirsiniz. Adım adım tarifimizle trileçe yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Balkanların geleneksel tatlısı trileçe, karamel ile birleştiğinde ortaya çıkan lezzet şölenine siz de ortak olun. Bu basit ve etkili tarif, karamelli trileçe yapımını adeta bir sanata dönüştürecek ve sizi tatlı bir serüvene çıkaracak.

MALZEMELER

Keki için Malzemeler

5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Şerbeti için Malzemeler

5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

TARİF

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.

Not:

Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.

Karamelli trileçe tarifi ile pastaneleri aratmayacak lezzetler evinizde hayat buluyor. Bu basit ve pratik tarif sayesinde, karamel ve şerbetin muhteşem uyumunu dilediğiniz zaman deneyimleyebilirsiniz. Tatlı sofralarınıza fark katacak olan bu tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz?