Evde kolayca hazırlayabileceğiniz mahlepli tuzlu kurabiye, misafirlerinizin beğenisini toplayacak. İşte adım adım mahlepli tuzlu kurabiye yapımı!

Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi Her sofraya yakışacak muhteşem lezzet: Dillere destan Acılı Ezme tarifi

Çıtır çıtır bir atıştırmalık arıyorsanız, mahlepli tuzlu kurabiye ideal bir seçenektir. Bu basit tarifle kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

Tuzlu kurabiye severler için mahlep aroması bir başka. İşte, ağızda dağılan ve lezzetli bir mahlepli tuzlu kurabiye tarifi.

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını veya margarini alın ve üzerine un hariç verilen bütün malzemeleri ekleyerek karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan, çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında, yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.
İstediğiniz şekilde kalıpla keserek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
En son ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve çatalla çizikler atarak susam serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Mahlepli tuzlu kurabiye tarifi ile evde kolayca çıtır çıtır kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu tarif, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde beğeniyle tüketilecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi