Tatlı krizlerine son verecek, lezzetiyle büyüleyen bir tarif: Kakaolu çatlak kurabiye! Hem kolay hem de az malzemeyle hazırlanan bu kurabiyeler, çikolata sevenler için mükemmel bir seçenek. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli Tek yufkadan Çıtır çıtır Tava Böreği tarifi: Hem kolay hem çok lezzetli

Kakaolu çatlak kurabiye tarifiyle mutfağınızda çikolata fırtınası estirin! Ağızda dağılan, mis kokulu bu kurabiyeler, hem yapımı kolay hem de çok lezzetli. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi adım adım takip edin ve lezzetin tadını çıkarın.

Çay saatlerinize eşlik edecek, lezzetiyle büyüleyecek bir tarif: Kakaolu çatlak kurabiye! Pratik yapımı ve az malzemesiyle dikkat çeken bu kurabiyeler, ağızda dağılan dokusuyla herkesin favorisi olacak. İşte adım adım yapılışı.

ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Kurabiyeleri kaplamak için:

1 su bardağı pudra şekeri

ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞI

Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın.

Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın.

Üzerine kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyin.

Son olarak unu eleyin. 

Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. 

Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir. 

Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. 

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verin.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın. 

Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Kakaolu çatlak kurabiyeleriniz hazır.

Kakaolu çatlak kurabiye tarifi, az malzemeyle pratik ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Ağızda dağılan yapısı ve mis kokulu lezzetiyle bu kurabiyeler, çikolata severler için vazgeçilmez olacak. Adım adım tarifimizi takip ederek kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi