Zeytinyağlı lahana sarması, hem pratik hem de besleyici bir tariftir. Ev yapımı sarma keyfini bu basit adımlarla keşfedin ve sofralarınızı şenlendirin.

Lahana sarmasının bu lezzetli versiyonu, hem veganlar için harika bir alternatif hem de sağlıklı yemek arayanlar için ideal. İşte adım adım zeytinyağlı lahana sarması tarifi!

Zeytinyağının lezzetiyle lahananın uyumu, bu sarma tarifinde kendini gösteriyor. Zeytinyağlı lahana sarması, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor.

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler

1 adet orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur (pilavlık)
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Az taze nane yoksa kuru nane olur
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığının ucuyla kimyon
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
Tuz

Üstüne salçalı sos için;

1 yemek kaşığı dolusu salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağını geçecek şekilde su
Tuz

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Önce lahanayı kesin (görselde kesim seklini paylaştım) kestiğimiz lahana üzerine sıcak su döküp haşlayın.
İç harcını hazırlayalım. Pirinç ve bulgur yıkanır kaseye alınır. Soğanlar küp küp doğranır. Yeşillikler doğranır ve eklenir. Salça, zeytinyağı ve sırasıyla baharatlar ilave edilir baharatlar ile birlikte bir güzel karıştırılır.
Haşlanan lahana yaprağından alınır ve bir kaşık koyulur sarılır.
Sarma işlemi bittikten sonra salçalı sos hazırlanır. Salça, su, yağ, tuz eklenir ve sarma üzerine güzelce gezdirilerek dökülür.
Üstüne ağırlık konulur büyük tabak uygundur. Kısık ateşte kontrollü pişirilir.

Zeytinyağlı lahana sarması, hem lezzetiyle hem de sağlıklı içeriğiyle mükemmel bir yemek seçeneği sunuyor. Bu tarifle, geleneksel Türk yemeğini kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilir, ailenize ve misafirlerinize lezzetli bir deneyim sunabilirsiniz. Afiyet olsun!