Evde pastane lezzetinde açma yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu yumuşacık ve tel tel ayrılan açma tarifi ile mutfakta harikalar yaratın.

Pofuduk, yumuşacık ve lezzetli bir açma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım bu rehberle, evde açma yapmanın keyfini çıkarın.

Açma, Türk kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde, pastane kalitesinde açmalar yapabilir, sabahlarınızı şenlendirebilirsiniz.

TEL TEL AYRILAN POFUDUK AÇMA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Araları için: 40 gram tereyağı

Üzeri için: 2 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hamur için derin bir kaba malzemeleri alın.

Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamura bir yemek kaşığı tereyağını da ekleyip güzelce yedirin. Üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün ve yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeyi oklava yardımıyla açın. Üzerine bir miktar tereyağ sürün.

Uçlarına gelmeyecek şekilde 7-8 adet kesik atın. Ardından rulo şekilde sarın ve iki ucundan birleştirin.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tel tel ayrılan pofuduk açmanız hazır.

Artık evde tel tel ayrılan, pofuduk açmalar yapabileceğiniz bir tarife sahipsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif ile kahvaltılarınız daha bir özel olacak. Aileniz ve sevdikleriniz bu açmaları çok sevecek. Mutfakta geçireceğiniz bu keyifli vakitlerin tadını çıkarın ve her ısırıkta emeğinizin karşılığını alın. Afiyet olsun!