Acının en lezzetli hali olan Atom Mezesi ile mutfaklarınızda bir devrim yaratmaya hazır olun. Acıyı sevenlerin vazgeçilmezi olan bu tarif, yoğun lezzeti ve kolay yapılışıyla dikkat çekiyor.

Acı severlerin sofralarını şenlendirecek Atom Mezesi tarifi, kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle tüm dikkatleri üzerine çekecek bir alternatif sunuyor. İşte adım adım Atom Mezesi yapımı ve tüm püf noktaları.

Yoğurt, ceviz ve bir tutam acı ile harmanlanan Atom Mezesi, acıyı lezzete dönüştüren eşsiz bir tarif. Bu özel meze, hem pratikliği hem de sıra dışı tadıyla acı severlerin gözdesi haline geliyor.

Atom Mezesi

Malzemeler

2,5 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
6 adet kurutulmuş arnavut biberi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Atom Mezesi Nasıl Yapılır?

Bir kasenin içine süzme yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı alarak güzelce karıştırın. 
Bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. Bu esnada kurutulmuş Arnavut biberleri doğrayın.
Doğradığınız biberleri, yağ karışımının içine ekleyin. Üzerine toz biberi ilave edin ve karıştırın. 
Malzemeleri karıştırdıktan sonra, 3-4 dakika yağın kızması için bekleyin. 
Sarımsaklı yoğurda şekil verin. Hazırladığınız biberli yağı yoğurdun üzerine dökün. Afiyet olsun.