Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine ve bütünlüğüne yönelik saldırılarda bulunan PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan, 1999 yılında yakalanıp Türkiye'ye getirildi. Yargı süreci sonucunda ilk olarak ölüm cezasına çarptırılan Öcalan'ın cezası, 2002 yılında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde ölüm cezasını kaldırmasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.

Abdullah Öcalan’ın Ceza Süresi Ne Kadar?
Ağırlaştırılmış müebbet hapis, Türkiye’de en ağır ceza türüdür ve belirli bir süresi yoktur. Abdullah Öcalan, İmralı Adası’nda bu cezasını çekmeye devam ediyor. Türkiye yasalarına göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan mahkumlar için şartlı tahliye veya serbest bırakılma ihtimali bulunmamaktadır.

İSKİ duyurdu: İstanbul'da su kesintisi: Hangi ilçelerde ne zaman sular gelecek? İSKİ duyurdu: İstanbul'da su kesintisi: Hangi ilçelerde ne zaman sular gelecek?

Abdullah Öcalan Hapisten Ne Zaman Çıkacak?

Son zamanlarda medyada, Abdullah Öcalan’ın serbest kalabileceği ya da ev hapsine alınabileceği yönünde iddialar ortaya atılsa da, yetkililer tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmamıştır. Mevcut yasalar ve ceza koşulları göz önüne alındığında, Öcalan’ın serbest bırakılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı netleşmiştir.