Pastanedeki tuzlu kurabiyeleri aratmayacak bir tarif mi arıyorsunuz? Evde 50 dakikada hazırlayabileceğiniz kıtır kıtır tuzlu kurabiye tarifimizle tanışın.

Misafir sofralarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek kıtır kıtır tuzlu kurabiye yapımı artık çok kolay! İşte adım adım tuzlu kurabiye tarifi.

Ev yapımı tuzlu kurabiye ile çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin. Sadece 50 dakikada hazır olan bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak!

MALZEMELER
125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

TARİF
Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.
İstediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tuzlu kurabiye tarifimizi denediniz mi? Çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu kıtır kıtır lezzet, herkesi mest edecek. Evde pastane lezzetinde tuzlu kurabiye yapmanın keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!