Misafirlerinize lezzetli atıştırmalıklar sunmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz fındıklı kurabiye tarifi ile çay saatleriniz şenlenecek.

Hızlı ve lezzetli bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Cevabınız evetse, fındıklı 5 dakika kurabiye tarifimiz tam size göre. Bu kolay tarifle, çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek.

Zamanı kısıtlı olan ama lezzetten ödün vermeyenler için fındıklı 5 dakika kurabiye tarifi! Bu basit ve hızlı tarif, ani misafirleriniz için kurtarıcınız olacak.

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin (1 paket)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı (Akı üzerine)
1 paket kabartma tozu

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı)

Üzeri için:

1 çay bardağı kırılmış fındık
1 yemek kaşığı toz şeker
Yumurta akı

Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta sarısını alarak yoğuralım.
Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuralım.
Ayrı bir kabın içerisinde kırılmış fındık ile şekeri karıştıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp önce yumurta akına sonra kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayalım.
Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Bu hızlı ve kolay fındıklı kurabiye tarifi ile çay saatleriniz artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. Ani gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli atıştırmalık, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!