Bayram tatlıları arasında özel bir yere sahip olan şekerpare, bu tarif ile çok daha pratik. İşte adım adım hızlıca hazırlayabileceğiniz şekerpare tarifi!

Bayramın olmazsa olmaz tatlısı şekerpareyi bu kez çok daha hızlı ve pratik bir şekilde yapmaya ne dersiniz? İşte misafirlerinizin bayılacağı şekerpare tarifi!

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Tatlı krizleriniz için ideal, misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olan şekerpare, bu tarifle mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indiriyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemelisiniz.

MALZEMELER

4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
3 damla limonun suyu

TARİF

Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.
Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz. Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli. Şerbete aman dikkat diyelim.

Bu pratik şekerpare tarifi, bayram gibi özel günlerde tatlı yapımını kolaylaştırarak zaman kazandırıyor. Sadece 5 dakikada fırına atıp kısa sürede pişirebileceğiniz bu tatlı, hem lezzetli hem de gösterişli. Misafirleriniz bu şekerpareye bayılacak ve tarifini isteyecek. Şimdi bu kolay tarifi deneyin ve bayram sofralarınızı tatlandırın!