5 Dakikada Acuka Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı

5 Dakikada Acuka Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotundan geçirin.
Hazırladığınız acukayı bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı ekleyerek servis edin.
Artan acukayı kavanoza koyup, buzdolabında saklayarak dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Püf Noktaları:

Cevizleri eklemeden önce hafifçe kavurabilirsiniz, bu acukaya ekstra bir lezzet katacaktır.
Malzemelerin taze olmasına özen gösterin, böylece acukanız daha lezzetli olur.
Acukayı daha uzun süre saklamak için üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatabilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli acuka tarifi ile kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Yapımı sadece 5 dakika süren bu tarif, hem kolay hem de çok lezzetli. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!