Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarini ve sıvı yağı tavaya koyun, iyice kızdırın (yaklaşık 2-3 dakika).
2 su bardağı unu ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
Un iyice kavrulunca, hazırladığınız şerbeti ekleyin. Harlı ateşte hızlıca karıştırın.
Ocağın altını kapatın ve helvayı 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:

Unu kavururken sabırlı olun ve sürekli karıştırın, böylece unun yanmasını önleyebilirsiniz.
Şerbeti eklerken dikkatli olun, karışım sıçrayabilir.
Helvayı dinlendirirken üzerini kapalı tutun, böylece helvanın kıvamı daha iyi olacaktır.

Tam ölçülü un helvası tarifi ile misafirlerinize ve ailenize mükemmel bir tatlı sunabilirsiniz. Kolay yapımı ve lezzeti ile herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!