Geleneksel lezzetlerin modern mutfaklara yolculuğu: Gül böreği. Bu tarif, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz, patatesin lezzetini yufkanın çıtırlığı ile birleştiren bir lezzet harikası.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve mutfağınızda harikalar yaratmak için mükemmel bir fırsat: Gül böreği. Bu kolay tarifi takip ederek, hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli sonuçlar elde edin.

Acil durumlarda imdadınıza yetişecek bir tarif: Patatesli gül böreği. Bu pratik tarifle, kısa sürede lezzetli börekler yapabilir ve misafirlerinizi memnun edebilirsiniz.

MALZEMELER

5 adet yufka
İç harcı için:
1 adet soğan
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.