Sultan sarması, adından da anlaşılacağı gibi kraliyet sofralarına layık bir tatlıdır. Bu rehber, evde kolayca sultan sarması yapmanız için gereken tüm bilgileri sunar.

Sultan sarmasının püf noktalarını öğrenerek, bu lezzetli tatlıyı kusursuz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım sultan sarması yapımı ve lezzet sırları...

Misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınıza renk katacak sultan sarması, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir. İşte kolay ve etkili sultan sarması tarifi...

Sultan Sarması Malzemeleri

2 su bardağı Hindistan cevizi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Sultan Sarmasının Kakaolu Muhallebisi için:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kadar kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Sultan Sarmasının üzeri için:

Toz Antep fıstığı
Kırmızı meyveler
Hindistan cevizi

Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

Sultan sarması yapılışı için öncelikle bir tencere alalım ve içerisinde un toz şeker ve kakaoyu karıştıralım.
Ardından 1 litre sütü yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
İyice karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağın üzerine alalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım.
Muhallebimiz pişerken mutlaka karıştırmaya devam edelim. Eğer karıştırmayı unutursak dibinde tutma meydana gelebilir.
Kakaolu muhallebimiz yavaş yavaş koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayacaktır.
Bu aşamada muhallebimizin üzerine tereyağını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Muhallebi artık koyulaşıp pişmiştir. Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine 1 paket vanilya ilave ederek iyice karıştıralım.
Fırın tepsisini alalım ve 2 su bardağı Hindistan cevizi tozunu güzelce her yerine yayalım.
Kakaolu muhallebimizi Hindistan cevizinin üzerine güzelce dikkatli bir şekilde yayalım.
Bir gün boyunca buzdolabında bekletelim. Eğer zamanınız yok ise muhallebi donana kadar bekletebilirsiniz.
Kakaolu muhallebinin bir gün boyunca buzdolabında beklemesinin ardından muhallebiyi 8 eşit parçaya bölelim.
Hazırladığımız sade krem şantiyi muhallebinin üzerine sürelim.
Spatuladan yardım alarak dikdörtgen kestiğimiz parçaları rulo şeklinde dikkatli bir şekilde saralım.
Bu aşamada eğer muhallebi yumuşar ise sarılma da sıkıntı yaşayabilirsin. Muhallebinin donmuş olmasına dikkat edelim.
Rulo haline getirdiğiniz muhallebinizi servis tabağına alalım.
Antep fıstığı tozu, kırmızı meyveler gibi ürünlerle servise hazırlayabilirsiniz.
Sultan sarmanız hazır.

Sultan sarması, tatlı severlerin favorileri arasında yer alır. Bu tarifle, sultan sarmasını evde kendiniz yapabilir ve bu lezzeti dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Malzemelerin doğru oranlarda kullanılması ve püf noktalarına dikkat edilmesi, mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Şimdi deneyin ve bu klasik lezzeti sofralarınıza taşıyın!