Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar 28 Ekim'in yarım gün olup olmayacağını, 29 Ekim tatilinin ne kadar süreceğini ve bu tarihlerde ek ders ödemelerinin nasıl olacağını merak ediyor. İşte Cumhuriyet Bayramı ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

28 Ekim Yarım Gün mü?
2024 yılı itibarıyla 28 Ekim Pazartesi günü, resmi olarak yarım gün tatil olarak kabul ediliyor. Bu tarih, Cumhuriyet Bayramı'nın başlangıcı olup, okullar ve kamu kuruluşları saat 13.00'ten itibaren tatil oluyor. 29 Ekim Salı günü ise tüm gün resmi tatildir. Özel sektör çalışanları da yarım gün çalışacak ve bu süre için ek mesai ödemesi alabilecekler.

Hurdalıktan hikayeye, İstanbul’un arka sokaklarından ekrana: Kalpazan dizisi konusu nedir? Hurdalıktan hikayeye, İstanbul’un arka sokaklarından ekrana: Kalpazan dizisi konusu nedir?

29 Ekim’de 4 Gün Tatil Olacak mı?
Vatandaşlar arasında en çok merak edilen konulardan biri de 29 Ekim tatilinin 4 gün olup olmayacağı. 2024 yılında 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün, 29 Ekim Salı ise tam gün tatil. Ancak 4 gün tatil olacak mı sorusuna resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi tatilin hafta sonuna bağlanarak 4 güne çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz bir karar verilmedi.

29 Ekim Ek Ders Ödenecek mi?
Cumhuriyet Bayramı'nda ek ders ücreti konusuna gelince, 28 Ekim'de çalışanlar yarım gün ek mesai ücreti alırken, 29 Ekim'de çalışanlar tam gün ek mesai ücreti alacaklar. Özellikle kamu ve özel sektör çalışanları için bu bilgi önemli.