Mahmut Çorumlu, Türkiye’nin emniyet teşkilatında önemli görevler üstlenmiş, deneyimli bir kamu görevlisidir. Kariyeri boyunca birçok önemli pozisyonda yer alan Çorumlu, özellikle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) göreviyle tanınmıştır. Peki, Mahmut Çorumlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Mahmut Çorumlu’nun Hayatı ve Eğitimi
Mahmut Çorumlu, 1968 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatında başarılı bir yol izleyen Çorumlu, 1986 yılında Polis Koleji’nden, 1990 yılında ise Polis Akademisi’nden mezun olmuştur. Meslek hayatına 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak başlamıştır.

Mahmut Çorumlu’nun Kariyeri
Mahmut Çorumlu, kariyeri boyunca çeşitli illerde görev yapmış, Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve uluslararası görevlerde bulunmuştur. Kariyer basamaklarını hızla tırmanan Çorumlu'nun görev yaptığı yerler ve pozisyonlar arasında şunlar yer almaktadır:

Kars, Sinop, Sivas ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlükleri
KOM Daire Başkanlığı
Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı
Ayrıca, 2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında Birleşmiş Milletler (BM) barış gücü bünyesinde Fildişi Sahili'nde görev yapmıştır. 2017 yılında ise “İstihbarat ve Karşı İstihbarat Hizmetlerinin Arasındaki İlişkiler” konulu çalışmasıyla yüksek lisans tezini tamamlamıştır.

2016 yılı Ekim ayından 2019 yılı Eylül ayına kadar Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mahmut Çorumlu, daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na atanmıştır. Çorumlu, şu anda Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu skandal sonrası gözaltında! Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu skandal sonrası gözaltında!

Mahmut Çorumlu'nun Yorumları ve Sosyal Medya Paylaşımları
Mahmut Çorumlu, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ’ye karşı verdiği sert mesajlarla biliniyor. Fetullah Gülen'in ölümünün ardından sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kumpaslar ve iftiralarla karartılan hayatlar, soru çalmalar, devlete sızmalar... Yüce Türk Devleti'ne ve Türk Milleti'ne kastedilerek darbe teşebbüsü... Yabancı istihbarat örgütlerinin maşası olmak. Neymiş; her faydalı şey hayırlı demek değilmiş. Neymiş; Yüce Türk Devleti'ne ve Türk Milletine niyeti bozanın sonu hazin olurmuş.”

Bu açıklamalarıyla Mahmut Çorumlu, FETÖ'nün devlete verdiği zararlara dikkat çekmiş ve 15 Temmuz şehitlerine rahmet dilemiştir.

Mahmut Çorumlu Kaç Yaşında ve Nereli?
Mahmut Çorumlu, 2024 yılı itibarıyla 56 yaşındadır. Aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesindendir. İyi derecede Fransızca bilen Çorumlu, evli ve iki çocuk babasıdır.