Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte 28 ve 29 Ekim tatilleri hakkında merak edilen sorular gündeme geliyor. 2024 yılı resmi tatiller takviminde yer alan 28 Ekim ve 29 Ekim’de okullar ve kamu kurumlarının durumu araştırılıyor. Peki, 28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim hangi güne denk geliyor ve resmi tatil mi? İşte detaylar…

28 Ekim 2024 Tatil mi, Yarım Gün mü?
28 Ekim, Cumhuriyet Bayramı’nın arifesi olarak her yıl yarım gün resmi tatil ilan edilir. 2024 yılı için de bu kural geçerlidir. Bu nedenle 28 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra okullar ve kamu kurumları tatil olacak. Sabah saatlerinde normal mesai devam ederken, öğleden sonra tatil başlayacak.

29 Ekim 2024 Resmi Tatil mi?
29 Ekim Salı günü, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm gün resmi tatil olarak kutlanacak. Türkiye genelinde okullar, kamu kurumları ve pek çok iş yeri tatil olacak. Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıldönümü nedeniyle resmi törenler düzenlenecek ve vatandaşlar bu özel günü çeşitli etkinliklerle kutlayacaklar.

MasterChef Kaptanlık Oyununda büyük sürpriz! Mavi ve Kırmızı takım kaptanları kim oldu? MasterChef Kaptanlık Oyununda büyük sürpriz! Mavi ve Kırmızı takım kaptanları kim oldu?

2024 Resmi Tatil Takvimi
Cumhuriyet Bayramı her yıl 28 Ekim’de yarım gün, 29 Ekim’de tam gün tatil olarak kutlanır. 2024 yılı resmi tatillerinde değişiklik olmayıp bu takvim doğrultusunda okullar ve kamu kurumları tatil edilecektir.