Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre, sınav saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 120 soru sorulacak. Sınav süresi ise 130 dakika olarak belirlendi. Engelli adaylar için ek süre hakkı tanındı.

2024 KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? Saat Kaçta Başlayacak ve Bitecek?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim, lise mezunu adayların katılım sağlayacağı önemli bir sınavdır. 15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek olan bu sınav öncesinde adaylar, sınavın başlangıç ve bitiş saatleri ile sınav süresine ilişkin bilgileri merak ediyor.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?

YKS ek tercih sonuçları açıklandı YKS ek tercih sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2024 KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. Sınav, Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Saat Kaçta Başlayacak ve Bitecek?

KPSS Ortaöğretim sınavı, saat 10.15'te başlayacak. Sınava katılacak adayların sınav yerlerine en geç 10.00’a kadar giriş yapmaları gerekmektedir, bu saatten sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacaktır.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Kaç Dakika Sürecek?

Sınav süresi toplamda 130 dakika (2 saat 10 dakika) olarak belirlenmiştir. Sınav, genel yetenek ve genel kültür testlerini kapsayacak. Ek süreye ihtiyacı olan engelli adaylara ise 30 dakika ek süre verilecek.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Kaç Soru?

Sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak. Bu sorular, genel yetenek ve genel kültür testlerini kapsayacak şekilde hazırlanmıştır.