91 yaşındaki eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un sağlık durumu hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Hastaneye kaldırılan Cindoruk’un tedavisine evde devam edileceği öğrenildi. Siyasi kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunan Cindoruk, Türk siyasetinin etkili isimlerinden biri olarak tanınıyor.

Hüsamettin Cindoruk Kimdir?

Hüsamettin Cindoruk, 8 Haziran 1933 tarihinde İzmir’de doğdu. 1954 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Cindoruk, 1955 yılında avukatlık kariyerine başladı. Hukuk alanında kazandığı başarıların yanı sıra, Türk siyasetinde de önemli roller üstlendi.

Hüsamettin Cindoruk’un Siyasi Hayatı

Siyasi yaşamına Demokrat Parti gençlik kollarında başlayan Cindoruk, 1958 yılında Hürriyet Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Türkiye’nin siyasal tarihine damga vuran isimlerden biri olarak, 27 Mayıs'tan sonra Yassıada Yargılamaları’nda eski meclis başkanı Refik Koraltan da dahil olmak üzere 18 eski milletvekilinin avukatlığını yaptı. Bu süreçte Balmumcu Sıkıyönetim Cezaevi'nde iki buçuk ay tutuklu kaldı.

1983 yılında Büyük Türkiye Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Ancak parti, kurulduktan sadece 15 gün sonra kapatıldı ve Hüsamettin Cindoruk, Süleyman Demirel ile birlikte Zincirbozan Garnizonu'nda zorunlu ikamete tabi tutuldu, burada 4 ay tutuklu kaldı.

Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor? Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor?

1985 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanlığı'na seçilen Cindoruk, 1993 yılında Turgut Özal'ın vefatının ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevini vekaleten üstlendi.

Daha sonra, Tansu Çiller’in genel başkan olmasının ardından Doğru Yol Partisi’nden ayrıldı ve Demokrat Türkiye Partisi'ni kurdu. 2009 yılında Demokrat Parti'nin genel başkanı olarak siyasi kariyerini sürdürdü ve 2011 yılına kadar bu görevde kaldı.

Hüsamettin Cindoruk’un Özel Hayatı

Hüsamettin Cindoruk, Dilek Cindoruk ile evli olup üç çocuk babasıdır. Aynı zamanda, ünlü gazeteci Emin Çölaşan'ın kuzenidir.

Hüsamettin Cindoruk’un Sağlık Durumu

91 yaşındaki Hüsamettin Cindoruk, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Alınan bilgilere göre, Cindoruk’un tedavisi hastaneden taburcu edildikten sonra evinde devam edecek. Hastanede sağlanan tüm imkânların evde de sunulacağı belirtiliyor. Sağlık durumu yakından takip edilen Cindoruk’un tedavi süreci, doktorların kontrolü altında evde gerçekleştirilecek.