Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Türk mutfağının sevilen yemeği İnegöl köftesi, Airfryer sayesinde çok daha pratik. Bu yöntemle, köfteyi yağ kullanmadan, hızla ve kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, az kalorili ama lezzetten ödün vermeyen tarifimiz...

İnegöl köftesinin benzersiz lezzetini Airfryer'ın pratikliğiyle birleştirdik. Sağlıklı beslenme ve lezzetli yemekler yapma konusunda devrim yaratan Airfryer, İnegöl köftesini de mükemmel bir şekilde pişiriyor. İşte bu muhteşem buluşun tarifi...

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat

TARİF

Orta boy soğanı küçük ve ince olacak şekilde doğrayın.
Harcı sulandırmaması için soğanların suyunu iyice sıkın.
Bir kaba kıyma, soğan, tuz, pul biber, kimyon ve karbonat ekleyin.
Kıymayı tüm malzemelerle birlikte iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcını bir süre buzdolabında dinlendirin.
Köfte harcını dinlendirdikten sonra harçtan küçük parçalar hâlinde koparın.
Küçük kıyma parçalarını avuç içinizde şekillendirerek oval, uzun bir şekil verin.
Şekillendirdiğiniz köfteleri daha sonra airfryer tavasına dizin.
Airfryer'ı 200 derecede çalıştırın ve 15-20 dakika boyunca köfteyi pişirin.
Pişen köfteleri airfryer'dan çıkarın ve servis tabağına alın.
İsterseniz salata, sos ya da maydanozla İnegöl köfteyi süsleyebilirsiniz.

Airfryer'ınızla İnegöl köftesinin lezzetini keşfetmeye ne dersiniz? Hafif, sağlıklı ve lezzet dolu bu tarif, pratikliğiyle de zaman kazandırıyor. Kullanılan baharatlarla kendi damak zevkinize göre uyarlayabileceğiniz bu köfte, Bursa'nın meşhur lezzetini mutfaklarınıza taşıyacak. Yapmanız gereken tüm adımları sizlerle paylaştık; şimdi sıra sizde. Unutmayın, her köftenin bir hikayesi vardır ve siz de Airfryer ile kendi hikayenizi yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!