Pişi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif ile sabahları daha keyifli hale getirebilirsiniz.

10 DAKİKADA ÇABUK PİŞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu bir karıştırma kabında birleştirin. Sonrasında süt ve yoğurdu ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Karışımı yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.
Hamurunuzu bir örtü ile kapatın ve yaklaşık 20-30 dakika bekletin.
Geniş bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içinde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz pişileri sıcak yağa yerleştirin. Pişilerin her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Bu işlem genellikle her iki taraf için yaklaşık 2-3 dakika sürecektir.
Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağlarını alın.