Misafirlerinizi etkilemek için pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Yalancı tavuk göğsü, hem kolay yapılışı hem de muhteşem lezzeti ile sofralarınızın yıldızı olacak.

Yalancı tavuk göğsü tatlısı, pratikliği ve lezzetiyle bilinen, herkesin yapabileceği bir tatlıdır. İşte bu harika tatlıyı evinizde kolayca yapmanın yolları.

Yalancı tavuk göğsü, adından da anlaşılacağı gibi, pratik malzemelerle hızlıca hazırlanan ve lezzetiyle gerçek tavuk göğsünü aratmayan bir tatlıdır. Bu basit tarif ile tatlı krizleriniz son bulacak.

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

MALZEMELER

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1 su bardağı elenmiş un
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri İçin:

1tatlı kaşığı tarçın

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

HAZIRLANIŞI

Tereyağını derin bir tencerede eritin. Elenmiş unu ekleyip kavurmaya başlayın.

Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hareketlerle bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın.

Muhallebiyi yaklaşık 7-8 dakika boyunca bir mikserle yüksek devirdi çırpın. Muhallebiyi su ile ıslattığınız bir borcama dökün ve soğumaya bırakın.

Yalancı tavuk göğsü hazır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 4 saat boyunca dolapta bekletin. Servis ederken tarçın serpebilirsiniz.