Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tatlılardan biri de fincan tatlısı. Oldukça basit ve lezzetli olan bu tatlı, "tembel gelin tatlısı" olarak da bilinir. Fincan tatlısını sade veya kakaolu olarak yapabilir, meyvelerle süsleyebilirsiniz. İşte fincan tatlısı tarifi...

Fincan tatlısı, az malzemeyle hazırlayabileceğiniz, yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı. Süt, un ve şekerle hazırlanan bu muhallebi, fincanlarda soğutularak Hindistan ceviziyle kaplanır. Fincan tatlısı, çay saatlerinizi ve davetlerinizi renklendirecek.

Tatlı severler için pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız: Fincan tatlısı. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu tatlı, hem yapımı kolay hem de lezzeti harika. Çay saatlerinize renk katacak fincan tatlısı tarifimizi hemen deneyin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Fincan Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:

1 litre süt

2 kahve fincanı un

1 yemek kaşığı tereyağı

2,5 kahve fincanı toz şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı:

Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.

Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.

Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.

Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgâhın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.

Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Fincanlara muhallebiyi sıcak olarak koymalısınız.

Mutlaka fincanlar ıslatılmış olmalı.

Hatta 1 çay kaşığı kadar su bırakın içerisinde.

Çıkartırken fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.

Margarin yerine tereyağı kullanılabilir, ama margarin tatlıyı daha çok donduruyor. Tatlıyı fincandan çıkarmakta zorlanıyorsanız, fincana bir çay kaşığı su koyabilirsiniz.

Fincan tatlısı tarifi ile tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm bulabilirsiniz. Kolay yapımı ve ekonomik malzemeleri ile bu tatlı, çay saatlerinize renk katacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinize bu lezzetli tatlıyı sunun. Afiyet olsun!