Mor lahana turşusu, hem renk hem lezzet katıyor sofralarınıza! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, turşu severler için mükemmel.

Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan mor lahana turşusunu evde yapmaya hazır mısınız? İşte adım adım lezzet dolu bir tarif!

Mor renkli bu lezzetli turşu, sofralarınıza hem renk hem de benzersiz bir tat katacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin favorisi olacak.

Mor Lahana Turşusu Tarifi

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Malzemeler

2 adet mor lahana (küçüktü benimkiler)
Üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
İçme suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
Limon suyu

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Lahanaları ince ince doğrayalım. Büyükçe bir kaba alalım.
Üzerine tuzunu dökelim ve elimizle ovalarsak karıştıralım.
2-3 saat kadar suyunu salması için böyle bekleyelim.
Kavanozun yarısına kadar lahanaları dolduralım bir diş sarımsak ekleyelim.
Tekrar kavanozu dolduralım.
Lahanaların üzerine sarımsak sirke ve lahanaların çıkan suyunu ekleyelim.
Kavanozda boşluk kaldıysa içme suyu dökerek kavanozu dolduralım.
Kapağını kapatıp dolaba kaldıralım ertesi gün yemeğe hazır.

Ev yapımı mor lahana turşusu, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarınızda özel bir yer edinecek. Az malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu turşu tarifi, hem göz zevkinize hem de damak tadınıza hitap edecek. Şimdi turşu hazırlama zamanı, deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!