Memur-Sen'den CHP'li vekile eşofman eleştirisi: "Neden rahatsız oldunuz?" Memur-Sen'den CHP'li vekile eşofman eleştirisi: "Neden rahatsız oldunuz?"

Hububat borsasında bulunan deponun kapalı olduğu ve çiftçilere hizmet vermediği için bir grup çiftçinin tepkisi üzerine yerel basında çıkan haberlere cevap veren Özdemir, "TİGEM Genel Müdürlüğü ile tonlarca sertifikalı arpa, buğday alımı için ön tahsis yapılmış olup, henüz sevkiyatların başlamadığı, ayrıca fiyatların belirlenmediğinden dolayı satışa başlanılmamıştır" diyen Özdemir, TİGEM tarafından fiyatların belirlenmesi halinde satışların başlayacağına vurgu yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamada; buğday ve arpa deposunun yıllardır çiftçilere hizmet verdiğini belirten Özdemir, "Halen de hizmet sunmaya devam etmektedir. Depomuzun haşerelerden korunması için satış zamanı gelmeden zaman zaman ilaçlama yaparak dezenfekte etmekteyiz. İlaçlamanın yapılması esnasında kapalı tutulması gerektiğinden geçici olarak kapatılmıştır. Sosyal medyada ve basında ifade edildiği gibi kapatılması söz konusu değildir" dedi.

"Çamur at izi kalsın mantığının tutmadığı aşikardır" ifadesini kullanın Özdemir, "Aksine TİGEM Genel Müdürlüğü ile tonlarca sertifikalı arpa, buğday alımı için ön tahsis yapılmış olup henüz sevkiyatlar başlamamıştır. Ayrıca fiyatların belirlenmediğinden dolayı satışa başlanılmamıştır" şeklinde açıklamada bulundu.

TİGEM tarafından fiyatların belirlenmesi halinde satışların başlayacağına vurgu yapan Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Diğer taraftan bölgemizde sertifikalı tohum ekimini yaygınlaştırmak amacıyla sözleşmeli ektirmiş olduğumuz arpa tohumunu da alımlarını yaparak sertifikalandırdıktan sonra satışa sunacağımızı duyuruyoruz. Yine çiftçilerimize yardımcı olmak üzere gübre bağlantıları yaptık, yakında satışa sunulacaktır.”