Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve kabine değişikliği sinyalleri verdi. Erdoğan'ın açıklamaları, siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırdı. Yılmaz Tunç ve Ali Yerlikaya gibi isimlerin görevden alınabileceği yönündeki iddialar kamuoyunda merak konusu oldu. Peki, Yılmaz Tunç istifa etti mi, görevden mi alınacak? İşte tüm detaylar...

Vatandaşa domuz eti mi yedirildi? Köfteci Yusuf'un helal et sertifikası var mı yok mu? Vatandaşa domuz eti mi yedirildi? Köfteci Yusuf'un helal et sertifikası var mı yok mu?

Kabine Değişikliği Sinyali
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta yaptığı açıklamada, kabinede ve parti genel başkan yardımcıları seviyesinde değişikliklerin olabileceğini söyledi. Erdoğan, “Genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmeler yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” diyerek, kabine değişikliği beklentisini artırdı.

Yılmaz Tunç İstifa Etti Mi?
Son günlerde siyasi kulislerde en çok konuşulan isimlerden biri olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. Şu an için Yılmaz Tunç’un istifasıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Tunç, görevine devam etmektedir ve istifasına dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç Hakkındaki İddialar

Kabine değişikliği söylentilerinin ardından gözler, son dönemde artan şiddet olayları nedeniyle eleştirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a çevrildi. Erdoğan’ın bu iki bakanla ilgili nihai kararı vermesi beklenirken, kulislerde görevden alınabilecekleri iddiaları güç kazandı. Ancak, şu an için her iki bakanla ilgili de resmi bir açıklama yapılmadı.

Kabine Değişikliği Beklentisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine ve parti yönetiminde değişiklik sinyali vermesi, siyasi arenada dikkatle takip ediliyor. Erdoğan’ın, yerel seçimler öncesi parti içinde yeni bir dinamizm yaratmak amacıyla böyle bir hamle yapabileceği konuşuluyor.