Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile birlikte birçok ilin valisi değişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 16 ilin valisi değişirken, 12 ilin valisi ise vali-mülkiye başmüfettişliğine getirildi. Bu kapsamda Abdullah Erin, Isparta Valisi olarak atandı. Peki, Abdullah Erin kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Abdullah Erin’in hayatı ve kariyeri...

Abdullah Erin Kimdir?
Abdullah Erin, 1969 yılında Mardin'de dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatında başarılı bir profil çizen Erin, 1986 yılında Midyat Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayarak, 1991 yılında derece ile mezun oldu.

Kaymakamlık Kariyeri
1992 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak kamu yönetiminde kariyerine başlayan Abdullah Erin, kaymakam adaylığı sürecini başarıyla tamamladı. Bir yıl süren İngiltere’deki dil eğitimi ile kendini geliştiren Erin, kaymakam adaylığı sürecinde dönem ikincisi olarak mezun oldu.

HAVASAK 750 bin yolcuyu uçağına taşıdı HAVASAK 750 bin yolcuyu uçağına taşıdı

Kariyeri boyunca birçok il ve ilçede kaymakamlık ve vali yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Abdullah Erin, mülki idare amirliği mesleğinde önemli tecrübeler edindi. Erin, meslekteki başarısıyla dikkat çekerek, son olarak Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapmaktaydı.

Isparta Valisi Olarak Atanması
19 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Abdullah Erin, Isparta Valisi olarak atanmıştır. Vali Erin, yeni görevinde Isparta’da hizmet verecek ve ilin yönetiminde önemli bir rol üstlenecektir.

Abdullah Erin’in Görevleri ve Başarıları
Abdullah Erin, kariyeri boyunca birçok başarılı projeye ve yönetim uygulamalarına imza atmıştır. Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde, bulunduğu illerde kamu düzenini sağlama, halkla ilişkileri güçlendirme ve yerel kalkınmaya katkı sunma gibi alanlarda önemli adımlar atmıştır.