2024-2025 eğitim öğretim yılı, bugün itibariyle başladı. Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş, yeni dönemin başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Okumuş, “İlk öğretmenleri, okulları ve yeni arkadaşları ile tanışmak üzere uyum eğitimi almaya başlayan öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diliyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Personel Yetersizliği Sorunu: Acil Çözüm Gerekiyor

Fatih Okumuş, eğitim yılının başlangıcında yaşanan personel yetersizliği sorununa dikkat çekti. “2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Ancak, personel yetersizliği nedeniyle önümüzdeki haftadan itibaren tüm öğrencilerimizin okula gelmesiyle birlikte temizlik ve bakım-onarım sorunları ortaya çıkacaktır” diyen Okumuş, kadrolu atama başta olmak üzere yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitimde Kalite İçin Gereken Adımlar

Prof. Dr. Işık Görker, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Travma Komisyonu başkanı seçildi Prof. Dr. Işık Görker, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Travma Komisyonu başkanı seçildi

Okumuş, eğitim kurumlarının kalitesinin artırılması ve öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için gerekli adımların atılmasının önemine değindi. Temizlik ve bakım-onarım sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek, bu konuda acil ve etkili önlemlerin alınmasını talep etti.