KPSS önlisans sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı; adaylar, ÖSYM'nin sonuç sayfasında sonuçlarını kontrol edebilecekler.

Muğla Milas'ta ödev destek kursları başladı Muğla Milas'ta ödev destek kursları başladı

2024 KPSS Önlisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimine göre, KPSS önlisans sonuçları 20 Eylül 2024 Cuma günü açıklanacak. Sonuçların saat 10:00'da ÖSYM’nin sonuç sorgulama sisteminde erişime açılması bekleniyor. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

KPSS Önlisans Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KPSS önlisans sınav sonuçlarına erişmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

ÖSYM’nin resmi sonuç sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr adresine gidin.
T.C. kimlik numaranız ve ÖSYM aday şifreniz ile sisteme giriş yapın.
KPSS önlisans sonuçlarına bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

KPSS Önlisans Atama Puanları

KPSS önlisans atama puanları, adayların tercih edecekleri kadro ve şehir bazında farklılık göstermektedir. Geçmiş yıllara ait KPSS atama puanlarını inceleyerek, kendi alanınızdaki muhtemel puan aralıkları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. KPSS puan türleri ve atama koşulları her yıl güncellenmekte olup, adayların tercih sürecinde dikkatli olması önemlidir.

2024 KPSS önlisans sınav sonuçları 20 Eylül tarihinde açıklanacak ve sonuçlar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ile sorgulanabilecek. Adaylar, sonuçlarını öğrendikten sonra tercih ve atama sürecine odaklanacaklar.