Evde kolayca hazırlayabileceğiniz acılı ezme tarifi ile yemeklerinize lezzet katın. Domates, biber ve taze soğanın muhteşem birleşimi ile hazırlanan bu tarif, herkesin favorisi olacak.

Acılı ezme tarifi ile sofralarınıza renk ve lezzet katın. Bu pratik tarif, domates, biber ve sarımsak ile yapılan harika bir meze olarak öne çıkıyor. Evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Pratik ve lezzetli acılı ezme tarifi ile yemeklerinizi şenlendirin. Domates, biber ve nar ekşisinin uyumunu bu tarifte keşfedeceksiniz. İşte adım adım yapılışı!

Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler:

3 adet büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün. Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın. Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.

Acılı ezme tarifi ile sofralarınıza lezzet ve renk katın. Kolayca hazırlanan bu tarif, domates, biber ve sarımsağın mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu ezme, yemeklerinizin yanında mükemmel bir tamamlayıcı olacak. Afiyet olsun!