Yaz sıcaklarında serinlemek için üzüm dondurma denediniz mi? Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık olan üzüm dondurma yapmak çok basit. İşte size adım adım anlatım!

Sosyal medyada trend olan üzüm dondurma, evde yapabileceğiniz en kolay tatlılardan biri. Katkısız ve doğal bir lezzet olan üzüm dondurma ile kendinizi şımartın. İşte malzemeleri ve yapılışı!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Son zamanlarda sosyal medyada en sık gördüğümüz yiyecek trendlerinden biri de üzüm dondurma. Peki nasıl yapılır?

Evde dondurma yapmak fazlasıyla zahmetli olabiliyor. Dışarıdan aldığımız dondurmalar ise katkı maddeleri nedeniyle alınacaklar listemizden çoktan çıkmıştı. İşte hem zahmetsiz hemde katkı maddesi olmadan dondurma ihtiyacınızı giderecek bir tarif:

Gerekli olan malzemeler:

-Derdin bir kase dolusu üzüm (İstediğiniz cinsten seçebilirsiniz – çekirdeksiz olması daha rahat yenmesi açısından tercih sebebi olabilmektedir)

-Yarım limon

-1 yemek kaşığı toz şekeri

Yapılışı:

Üzümleri saplarından ayırarak tane haline getirin.

Yıkayın ve iyice kurulayın.

Yarım limonu sıkın ve üzerine 1 yemek kaşığı toz şekerini serpip buzluğunuza yerleştirin.

En geç 2 saat içinde üzümleriniz hazır!

Bu tarife ek olarak üzümünüze farklı lezzetler de katabilirsiniz. Üzüme chia tohumu serpip bu şekilde de dondurabilirsiniz. Damak tadınıza ve hayal gücünüze göre tarifleri farklılaştırabilirsiniz.