Yaz mevsiminin en sevilen lezzetlerinden biri olan limonlu etimek tatlısı, ferahlatıcı limon aroması ve tatlı şerbetiyle tatlı severlerin gönlünü fethetmeye devam ediyor. Bu tarifimizde, limonun asil dokunuşuyla etimekleri nasıl bir araya getireceğinizi adım adım anlatacağız.

Limonlu etimek tatlısı, pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Taze limon suyu ve hafif şerbetiyle, sıcak yaz günlerinde bile rahatlıkla tüketebileceğiniz bu tatlıyı evde nasıl hazırlayabileceğinizi sizler için detaylandırdık.

Eğer tatlıya dair yeni bir tarif arayışındaysanız, limonlu etimek tatlısı tam size göre. Limonun verdiği ferahlık ve etimeğin sağladığı kıtırlıkla, bu tatlı herkesin beğenisini toplayacak.

Limonlu Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

MasterChef Yumurtalı Pide nasıl yapılır? Yumurtalı Pideyi hiç böyle denememiştiniz MasterChef Yumurtalı Pide nasıl yapılır? Yumurtalı Pideyi hiç böyle denememiştiniz

1 paket tuzsuz etimek

şerbet için;

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

muhallebi için;

1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

limonlu sos için;

2 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk katmak için, isteğe bağlı)

Limonlu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri uygun bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15 dakika daha pişirip altını kapatarak soğumasını bekleyin.
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. Şerbet ılınınca etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebi için, tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alıp kaynayınca altını kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Şerbeti çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Soğuması için bekletin.
Limonlu sos için, tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine limonlu sosu döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyip isteğe bağlı olarak süsleyerek servis yapın.