Çorum Valisi Zülkif Dağlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlamını ve önemini açıklayan bir mesaj yayımladı. Vali Dağlı, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin bağımsızlık mücadelesindeki rolünü öne çıkararak, milletin birlik ve beraberliğini kutladı.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutladı. Vali Dağlı, mesajında, bu anlamlı günün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yolundaki önemini vurguladı ve milletin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin önemine değindi.

Zaferin Tarihsel Önemi

Vali Zülkif Dağlı, 30 Ağustos'un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük bir zafer olduğunu belirtti. “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlanması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, inancın zafere dönüştüğü bir milat olmuştur” ifadesini kullandı. Dağlı, bu zaferin bir milletin topyekûn direnişiyle kazandığı bağımsızlığın ve egemenliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Bağımsızlık ve Egemenlik

Dağlı, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Atatürk’ün “Vatanın bütünlüğü, Milletin istiklali tehlikededir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözlerinin bu zaferin anlamını pekiştirdiğini belirtti. “Ordumuzun kahramanlıkları ve milletimizin fedakarlıklarıyla kazanılan bu zafer, bugün de aynı inanç ve kararlılıkla anılmakta ve bir milletin yeniden doğuşuna şahit olunarak geleceğe umutla bakılmasını sağlamaktadır” dedi.

Cumhuriyetin Temel Değerleri ve Gelecek Nesiller

Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek

Vali Dağlı, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmanın ve bu büyük mirası geleceğe aktarmanın önemine dikkat çekti. “Bugün bizlere düşen görev, Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak bu kutsal mirası layıkıyla korumak ve gelecek nesillere bu büyük mirası aktarmaktır. Milletimizin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna kahramanca savaşan tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır” açıklamasında bulundu.

Şehitler ve Gazilere Minnet

Vali Dağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkenin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilere rahmet dileyerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tüm halk ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için içten duygularla kutladı. “Milletimizin birliği ve dirliği daim olsun” dileğinde bulundu.