MasterChef’te yapılan üzmeli pilav izleyicilerin ağzını sulandırdı. Urfa’nın geleneksel yemeği olan üzmeli pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef’te Urfa mutfağından üzmeli pilav sunumu yapıldı. Üzmeli pilav, koyun kıyması, nohut ve kuru üzümün pekmezle harmanlanarak pirinç üzerine konulması ile hazırlanan yöresel bir lezzettir. Peki üzmeli pilav nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte cevabı…

MASTERCHEF ÜZMELİ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Pilav için
2 su bardağı Gönen baldo pirinç
50 gr tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Üzeri için
1 su bardağı nohut
1.5 su bardağı kuru üzüm
125 gr orta yağlı koyun kıyması
1 su bardağı pekmez
Tuz

TARİF
Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!