Evinizi çikolatanın büyüleyici kokusuyla doldurmak ister misiniz? O zaman, browni kek tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Pratik malzemeler ve basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu enfes kek, çay saatlerinizi ve tatlı krizlerinizi şenlendirecek.

Çikolata severler buraya! Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz browni kek tarifimizle, tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunuyoruz. Yumuşacık dokusu ve çikolata lezzetiyle, bu tarif herkesin favorisi olacak. İşte tüm detaylar…

Browni kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Evinizde pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem lezzeti hem de dokusuyla sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Adım adım tarifimizle, mükemmel browni kek yapımının sırrını keşfedin.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

Sosu için:

1,5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

Kek için; Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Sırayla 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Dikdörtgen bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180°C’ fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Pişirme süresini kontrol edip kürdanla kontrol edip fırını kapatın. Sos için; 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, kakao bir tencerede iki taşım kaynatın, ardından ocaktan alın. Kekinizi fırından çıkarın, dilimleyin ve on dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra sosu dökün. Bir iki saat buzdolabında dinlendirin ve servis edin.

Bu nefis browni kek tarifi, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunuyor. Kolay yapımı ve mükemmel lezzetiyle, ailenizin ve arkadaşlarınızın favorisi olacak. Tarifimizi denedikten sonra, ev yapımı browni kekin tadına doyamayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!