El Kaide’nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin’in 43 yaşındaki oğlu Ömer Bin Ladin, Fransa’da yaşadığı yılların ardından mahkeme kararıyla sınır dışı edildi ve ülkeye girişi yasaklandı. Babası hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle terörizmi savunmakla suçlanan Ömer Bin Ladin, Fransa’nın Normandiya kıyılarındaki Orne kentinde ressam olarak hayatını sürdürüyordu.

Ömer Bin Ladin’e Fransa'dan Sınır Dışı Kararı

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau'nun açıklamasına göre, Fransız mahkemelerinin onayı ile Ömer Bin Ladin’in her ne sebeple olursa olsun Fransa'ya geri dönmesi yasaklandı. Fransa’da 2023 yılında, sosyal medyada babası Usame Bin Ladin'e saygı duruşu niteliğinde yaptığı bir paylaşım nedeniyle terörizmi savunduğu gerekçesiyle suçlanan Bin Ladin, Orne Valiliği tarafından “Fransız topraklarından ayrılma yükümlülüğü” altına alındı.

Sosyal Medya Paylaşımları Nedeniyle Suçlandı

Ömer Bin Ladin, 2021 yılında sosyal medyada babası hakkında "Tarih şehitlerin kanıyla yazılır, huzur içinde uyu" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Bin Ladin, bu sözleri kendisinin yazmadığını iddia ederek, bu paylaşımın kendisine ait olmadığını savundu. Le Point dergisine 2021'de verdiği röportajda, 11 Eylül saldırılarının hayatını mahvettiğini ve babasıyla tamamen farklı fikirlerde olduğunu ifade eden Bin Ladin, 2000 yılında babasını terk ettiğini hatırlatmıştı.

Fransa’daki Yaşam ve Yargı Kararları

Kuruluş Osman Komutan Lucas kimdir? Özgür Çevik kaç yaşında, nereli? Kuruluş Osman Komutan Lucas kimdir? Özgür Çevik kaç yaşında, nereli?

2016 yılında Fransa’ya sığınan Ömer Bin Ladin, Normandiya’da bir ressam olarak sakin bir yaşam sürdürmeye çalışıyordu. Ancak sosyal ağlardaki paylaşımlarının ardından terörizmi desteklediği gerekçesiyle hakkında yapılan incelemeler sonrasında Fransa’dan sınır dışı edilmesi kararlaştırıldı. Fransa’nın bu kararı, ülkenin terörizme karşı sıkı duruşunu ve kamu güvenliği konusundaki hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.