iOS 18 ne zaman geliyor? Hangi iPhone modelleri güncelleme alacak? iOS 18 ne zaman geliyor? Hangi iPhone modelleri güncelleme alacak?

Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası ev ve otomobil fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bu dönemde alım yapacaklara önemli tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'de alım gücü giderek düşerken konut veya ev sahibi olmak neredeyse hayal olmaya başladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bu dönemde konut ve   otomobil almak isteyenlere çok önemli tüyolar verdi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana   gelen depremler sonrası konut fiyatları fahiş şekilde arttı. Türk Lirası'nın döviz karşısında erimesi ve  yüksek enflasyon nedeniyle de otomobil fiyatları uçuşa geçti. 2. elde dahi otomobil fiyatları el yakmaya başladı.

Selçuk Geçer, piyasalarda beklenen değişimleri tek tek açıkladı. Bu dönemde ev veya otomobil almak isteyenleri uyaran Geçer, hangisinin fiyatının daha da artacağını, hangisinin fiyatının ise çakılacağının tüyosunu verdi.

OTOMOBİL FİYATLARI UÇACAK
Geçer, sıfır ya da 2. el otomobil almayı düşünen vatandaşlara, dünyanın otomobil sektörü   için üretim üssü olan ülkelerdeki maliyetlerin arttığını ve bunların fiyatlara yansıyacağını hatırlattı. Hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK
Araç fiyatlarının artacağını söyleyen Geçer, konut fiyatlarında ise   bir düşüş beklediğini belirtti. Seçimlere yönelik olarak hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları bir nebze düşüreceğini belirten Geçer, konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini belirterek, '' Araba uçacak, konut çakılacak'' uyarısı yaptı.

Not: Burada   yer alan değerlendirmeler   yatırım tavsiyesi kapsamında değildir. Haberimizde yatırım tavsiyesi verilmemiştir.