Kırıkkale’de kaçak elektronik sigara bulunduran şahsa adli işlem Kırıkkale’de kaçak elektronik sigara bulunduran şahsa adli işlem

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde nadir görülen bir bal porsuğu, yaralı halde bulundu. İlçeye bağlı Akkoşan köyü yakınlarındaki bir tarım arazisinde vatandaşlar tarafından fark edilen bal porsuğu, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından koruma altına alındı.

Yaralı olduğu belirlenen bal porsuğu, tedavi edilmek üzere Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürüldü. Burada gerekli tedavilerin uygulanacağı ve hayvanın sağlık durumunun iyileşmesinin ardından doğal yaşam alanına geri bırakılacağı bildirildi. Türkiye’de nadir görülen bu türün korunması ve sağlığına kavuşması için tüm çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, vatandaşların duyarlı davranarak yetkililere haber vermesi sayesinde bal porsuğunun hızlı bir şekilde tedavi altına alındığını belirtti. Bu tür olayların doğada nadir görülen hayvanların korunması adına büyük önem taşıdığı vurgulandı.