Çorum'un Sungurlu ilçesinde Mahmut Peşmen Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şevket ErikliKarınca Kani’ adlı ilk kitabını çıkardı. Şevket Erikli, Değerler Eğitimi Masalları adı altında çocuklar için çıkardığı masal kitabı satış siteleri ve kitapçılarda ki yerini aldı. 

Şeyh Edebali Kültür Şenlikleri coşkuyla kutlandı Şeyh Edebali Kültür Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Türkçe Öğretmeni Şevket Erikli’nin 40 sayfadan oluşan masal kitabında, Macera Başlıyor (Mücadeleci Olmak), Hasat Zamanı (Dürüstlük ve Güven), İlkbahar Geldi (Faydalı Olmak), Gözüm Yükseklerde (Cesaret ve Paylaşımcılık), Buğday Tanesi (Cömertlik ve Doğruluk), Elleri Yıkamalı (Temizlik), Yağmur Yağıyor (Bilgelik), Dostça Eğlenmek (Vefalı Olmak), Kış Mevsimi (Sabır) ve Çiçek Tohumları (Sorumluluk) adlı eserleri kaleme aldı. 

Öğretmen Şevket Erikli, kitap hakkında bilgiler vererek, “Sevgili anne ve babalar, değerli eğitimciler, Masal çocuğun dünyasında eğlenerek öğrenebildiği en güzel yerdir. Bizde yirmi yıla yakın eğitim hayatımızda bu güzel yere dokunalım istedik. Okuyacağınız bu masallar çocuklarımıza hem okuma alışkanlığı hem de düşünme becerisi kazandıracaktır. Severek okuyacağınızı düşündüğüm bu masallarda Değerler Eğitimi’ne de yer vermeye çalıştık. Okumanın ilk adımlarında çocuklarımıza kitabı ve masalları sevdirebilirsek bu çalışma hedefine ulaşmış demektir. Okuyalım, düşünelim, bizi biz yapan değerlerimizden asla vazgeçmeyelim.” dedi.

ŞEVKET ERİKLİ KİMDİR?

Kırıkkale Büyükavşar doğumlu Şevket Erikli, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi ve Yüksek Lisansını Ankara Başkent Üniversitesinde tamamladı. Türkçe Öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan Erikli, evli ve 1 çocuk babası.