Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaşanan üzücü kazada, zırhlı bir askeri araç şarampole yuvarlanarak büyük bir kayba yol açtı. Kazada 4 askerimiz şehit olurken, 1 askerimiz ağır yaralandı. Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğan bu olay, tüm milletimizi yasa boğdu.

Sosyal hizmet kuruluşlarda şok denetim: Hizmet kalitesi mercek altında Sosyal hizmet kuruluşlarda şok denetim: Hizmet kalitesi mercek altında

Olayın Detayları

Kaza, Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ve Bilgeç köyleri arasında meydana geldi. 62 JAA 408 plakalı zırhlı araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 3 asker olay yerinde şehit olurken, 2 asker ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine helikopterle askeri personel, 112 Acil, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Yaralanan 2 asker, yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bir asker daha şehit oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Taziye Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin başı sağ olsun. Tunceli Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucunda Jandarma Uzman Çavuşlarımız Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşımız Doğan Kızılateş şehit olmuştur. Kazada Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan kahramanımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun."

Soruşturma Devam Ediyor

Kaza sonrası yetkililer, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Kazanın nedenine dair yapılacak incelemeler, ilerleyen günlerde daha net bilgiler verecek.

Türkiye'yi derinden üzen bu olayda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.