Tehlikeli Yürüyüş filmi konusu ve oyuncuları ile ekran karşısındakilerin dikkatini çekmeyi başardı. Robert Zemeckis tarafından yönetilen ve senaryosu Christopher Browne ve Zemeckis tarafından kaleme alınan 2015 yapımı film, heyecan dolu sahneleriyle ekran karşısına kilitlemeyi başarıyor. Filmde ikiz kulelerin arasına bir tel çekerek dört saat boyunca yürüyen ve oturan Philippe Petit’in hayatı anlatılıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale, Ben Schwartz ve Steve Valentine yer alırken yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis oturuyor. Film, 23 Ocak 2014'te, Robert Zemeckis'in 1974'te Philippe Petit'in Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri arasındaki yürüyüşünün hikâyesini ele alıyor.

TEHLİKELİ YÜRÜYÜŞ KONUSU

1974 yılında Fransız ip cambazı Philippe Petit, kariyerinin belki de en tehlikeli denemesine girişir: Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasındaki boşlukta yürümek! Philippe Petit, akıl hocası Papa Rudy'nin yardımı ve desteğiyle tüm engellere ve risklere meydan okuyarak kulelerin arasına ip gerip bu tehlikeli yürüyüşü gerçekleştirmeyi planlar. Philippe Petit, uluslararası bir ekibin desteğiyle, Başkan Richard Nixon'ın istifa edebileceğini açıklamasından bir gün önce kulelerin arasına çelik kablo düzeneğini yerleştirir. O günlerde henüz tamamlanmamış olan ve kısmen kullanılan kulelerin arasında dans eden bu cambaz, tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başaracaktır.

TEHLİKELİ YÜRÜYÜŞ FİLMİ NASIL VE NEREDE ÇEKİLDİ?

Tehlikeli Yürüyüş filminin fotoğraf çekimleri 26 Mayıs 2014 tarihinde Montreal'de başladı ve 6 Ağustos 2014 tarihinde sona erdi. Philippe Petit, başrol oyuncusu Gordon-Levitt'i tel üzerinde nasıl yürüyeceği ile ilgili özel olarak eğitti. İyimser bir şekilde, aktörün yaptığı sekiz günlük ayrıntılı bir atölye çalışmasının ardından aktörün tel üzerinde yürüyebileceğini tahmin etti.

Resmi bir yüksek tel deneyimi olmayan Gordon-Levitt doğrudan Petit ile eğitim aldı. Sekizinci günün sonunda, tel üzerinde tek başına yürüyebildi ve çekim yaparken çalışmaya devam etti. Tel yürüyüşün yanı sıra Gordon-Levitt Fransızca konuşmayı öğrendi.

TEHLİKELİ YÜRÜYÜŞ OYUNCULARI

Joseph Gordon-Levitt .... Philippe Petit

Charlotte Le Bon .... Annie Allix

Ben Kingsley .... Papa Rudy

Clément Sibony .... Jean-Louis

James Badge Dale .... Jean-Pierre

César Domboy .... Jeff

MasterChef Semihcan Temiz stüdyoyu neden terk etti? Semihcan kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi? MasterChef Semihcan Temiz stüdyoyu neden terk etti? Semihcan kimdir, diskalifiye mi oldu, elendi mi?

Ben Schwartz .... Albert

Benedict Samuel .... David

Steve Valentine .... Barry Greenhouse