Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tanınan oyuncu ve fenomen Taha Ulukaya, son paylaşımıyla büyük tepki topladı. Filistin’e destek yürüyüşlerine yönelik alaycı ve aşağılayıcı ifadeler kullanan Ulukaya, özellikle sanat camiasında ve kamuoyunda sert eleştirilerin hedefi haline geldi. Paylaşımda Ulukaya, Filistin konusunda "mide bulandırıcı" ifadeler kullanarak şunları söyledi:

"Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam."

Bu sözler üzerine sosyal medyada geniş bir yankı uyandı. Bir kullanıcının "Bu mahluk nasıl devlet tiyatrosunda sahne alabiliyor?" şeklindeki yorumu, kamuoyunda daha da büyük tepkilere neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu’dan Sert Tepki!

Olayın büyümesi üzerine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Taha Ulukaya’yı sert bir dille eleştirdi. Dr. Mumcu, Ulukaya’nın sözlerini "soykırım mağduru mazlum bir halka yönelik alçak ifadeler" olarak nitelendirerek şunları söyledi:

"Taha Ulukaya’nın soykırım mağduru mazlum bir halka yönelik alçak ifadelerini şiddetle kınıyorum. İşgalci İsrail’in mezalimini görmezden gelerek böylesi bir skandala imza atan bu kişinin, Bakanlığımızın görev ve yetki alanındaki salonlarda faaliyet göstermesi asla kabul edilemez."

Oyunlarının Salon Tahsisleri İptal Edildi

Tepkiler bununla sınırlı kalmadı. Dr. Batuhan Mumcu, Ulukaya’nın sahne alacağı devlet tiyatrosu salonlarının tahsisinin iptal edildiğini duyurarak şu ifadeleri kullandı:

"40 binden fazla masum insanın şehit edildiği bir vahşetin karşısında her sanatçının vazifesi, mazlumun sesi olmak olmalıdır. Vicdanı kararmış bu şahsın oyunları için devlet salonlarımızda yer yoktur. Salon tahsisleri iptal edilmiştir."

Bakan Yerlikaya'dan ağır yaralı polis memuruna hastane ziyareti Bakan Yerlikaya'dan ağır yaralı polis memuruna hastane ziyareti

Bu karar, sanat ve siyaset dünyasında geniş yankı uyandırırken, birçok sanatçı ve sivil toplum kuruluşu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı kararı desteklediklerini belirtti.