Ünlü sanatçı Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson, 50 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Alanson, Pazar günü düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Alanson'un vefatı, ailesini ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Savunma Sanayii'den MANGO CAR'a yakın mercek Savunma Sanayii'den MANGO CAR'a yakın mercek

Eda Alanson Neden Öldü?

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson’un ölümünü duyurdu. Uzun süredir kanserle mücadele eden Eda Alanson, özel bir hastanede yaşamını yitirdi. MESAM sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli üyemiz Eda Alanson'u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Eda Alanson Kimdir?

Eda Alanson, ünlü sanatçı Mazhar Alanson ve Hale Alanson’un evliliğinden dünyaya geldi. Gazetecilik ve metin yazarlığı yapan Alanson, sinema dünyasında da yer almıştı. 2009 yılında babası Mazhar Alanson’un başrolünü oynadığı “Kirpi” adlı filmde hem metin yazarlığı yaptı hem de rol aldı. Ayrıca MFÖ’nün “AGU” albümünde yer alan “Muaf” adlı şarkının sözleri de Eda Alanson’a aittir.

Eda Alanson’un annesi Hale Alanson, 2021 yılında vefat etmişti. Mazhar Alanson ile Hale Alanson, 1972-2002 yılları arasında evli kalmıştı.