Tatlı krizlerinize en lezzetli çözüm: Yalancı Tavuk Göğsü! Bu kolay ve nefis tarifle, evde sütlü tatlıların en güzelini yapabilirsiniz. İşte adım adım yalancı tavuk göğsü tarifi.

Evde hızlı ve lezzetli bir tatlı yapmak isteyenler için ideal bir seçenek: Yalancı Tavuk Göğsü. İşte, pastanelerdeki lezzeti evinize taşıyacak bu harika tarifin detayları.

Sütlü tatlı severlerin vazgeçilmezi yalancı tavuk göğsünü evde yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzeme ile harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım yalancı tavuk göğsü tarifi.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeleri

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı elenmiş un (200 ml su bardağı)
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsünün Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere alalım ve içerisine 125 gram kadar tereyağını koyalım. Yaklaşık olarak 8,5 yemek kaşığına tekabül ediyor. Dilerseniz margarin kullanabilirsiniz fakat tatlının orijinali tereyağı ile yapılmaktadır.
Eriyen tereyağının üzerine unu eleyerek kullanalım. Burada mutlaka unumuzu eleyerek ilave edelim.
Eleyerek eklediğimiz unu kavurmaya başlayalım. Güzelce karıştıralım.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca sararmaya da başlayacaktır. Rengi dönen unun üzerine 200 ml su bardağı ile 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
Sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırmaya devam edelim.
Karıştırma sırasında çırpıcı kullanmak unun topaklanmasını önleyecektir.
Şekeri de tencereye ilave ederek tekrar karıştıralım ve şeker sütün içerisinde erisin.
Karıştırarak pişirmeye devam ettiğimiz tavuk göğsümüz göz göz olunca 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Ocağın altını kapatalım.
Muhallebimizi mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
Tatlımızı koyacağımız borcamı su ile ıslatalım.
Ardından tatlımızı borcama dökelim ve düzleyelim.
Yalancı tavuk göğsümüzü soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına ulaşan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 4-5 saat boyunca dinlendirelim.
Tatlımızı servis esnasında dilimleyelim.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Yalancı tavuk göğsünüz hazır.

Yalancı tavuk göğsü tarifi, sütlü tatlıların en lezzetlilerinden biri olarak mutfaklarınızda yerini almayı bekliyor. Bu basit ve lezzetli tarif ile hem çay saatlerinizi hem de misafir sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Kolay malzemelerle ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz yalancı tavuk göğsü, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdiden afiyet olsun!