Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek

Suriye'de 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntı özellikle Hatay'da şiddetli şekilde hissedildi. Depremin ayrıca Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de de hissedildiği öğrenildi. Yayladağı merkezine AFAD ekibi yönlendirildi.

6 Şubat depremlerinde sarsılan illerimiz bu gece yarısı bir kez daha deprem tedirginliği yaşadı. Suriye'de meydana gelen deprem Hatay'ın yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü. Depremle ilgili Hatay ile Kilis valiliklerinden ve Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'dan peş peşe açıklamalar geldi.

AFAD'DAN DEPREM SONRASI AÇIKLAMA
AFAD verilerine göre saat 23.56'da gerçekleşen depremin merkez üssü Suriye'nin Hama kenti.

19.38 km derinlikte meydana gelen depremin büyüklüğü 5,2 olarak açıklandı.

TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

Deprem Hatay'da şiddetli şekilde hissedildi. Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'de yaşayanlar da depremle ilgili paylaşım yaptı.

VATANDAŞLAR EVLERE GİRMEYE ÇEKİNİYOR
Depremi hisseden birçok vatandaş tedirginlik içinde kendilerini sokağa attı.

Sarsıntının ardından sokağa çıkan vatandaşlardan Cemil İbiş, AA muhabirine, şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını anlattı. İbiş, evlere girmeye çekindiklerini söyledi.

HATAY VALİLİĞİNDEN DEPREM AÇIKLAMASI
Depremle ilgili Hatay Valiliğinden gelen açıklama şu şekilde:

“12.08.2024 Pazartesi saat 23.56’da AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgi doğrultusunda Hama (Suriye) merkezli 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmayıp 112 Acil Çağrı Merkezine herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir.”

Kilis Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Suriye Hama'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem ilimizde de hissedilmiştir. Deprem nedeniyle ilimizde can ve mal kaybımız bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada incelemelere devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, sarsıntının kentte hissedildiğini belirterek, "Hamdolsun şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Osmaniye'mize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." değerlendirmesinde bulundu.