Çorum'un Sungurlu ilçesinde eğitimci-yönetici Yalçın Akkaya, AK Parti İlçe Başkanlığı’nın 19 Ekim’de düzenlenecek olan kongresinde AK Parti Sungurlu İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Yalçın Akkaya, “Sungurlu’da iktidar partisi olan Ak Partimizin özellikle son dönemlerinde meydanda olmaması, gündemi belirleyememesi bizi derinden üzmektedir. Bu boşluğu kapatmak ve memleketine daha iyi hizmetlerde bulunmak için aday oldum.  34 yıl gerek yurt içinde gerek Almanya Hamburg ve Münih bölgelerinde 2 dönem Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ettim. Son 6 yıldır da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi olarak ilçesine hizmet ettim” dedi 

Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO'da doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO'da doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı

Yurt dışındaki bilgi, birikim ve deneyimlerini, yöneticilikteki tecrübelerini siyasete aktarmak ve Sungurlu’ya daha iyi hizmet etmek için yola çıktığını vurgulayan Yalçın Akkaya, “Son dönemlerde ilçe teşkilatımızın siyaset arenasında olmaması kabul edilir bir durum değildir. AK Parti’mizi tekrar eski etkin günlerine kavuşturmak, birlik ve beraberliği sağlamak için aday oldum. Tüm kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum teşkilatları ile muhalefet partileri dahil olmak üzere herkesle istişare ederek, Sungurlu’muzun sorunlarını çözmek için birlikte hareket edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Akkaya, “İlçemizin, Organize Sanayindeki fabrikaların faaliyete geçmesi ile birlikte büyük bir ivme kazandığını bu yatırımların daha da çoğalması ve İlçemizin bu gelişime ayak uydurulması adına Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere ilçemizin bütün dinamikleri ile bir araya gelip Sungurlu’muzun sorunlarını masaya yatıracağız. Partimizde daha önce görev yapmış ilçe, başkanlarımız, yöneticilerimizin de dahil olduğu bir danışma kurulu oluşturulacağız” dedi.

''Sungurlu sadece ilçede yaşayan 50 bin kişilik bir nüfustan ibaret değildir” diyen Akkaya, “Şehir dışında yaşayan yaklaşık 300 bin hemşehrimiz ve civar il -ilçelerden insanların da geldiği büyük bir şehirdir. Güzel Sungurlu'muz daha iyi hizmet almaya hak etmektedir. Bunun içinde ekibimizle bu işe talibimiz, desteğinizi bekliyoruz. Niyet hayr, akıbet hayr.” olur inşallah” şeklinde konuştu.